Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

NHH-ledelsens oppfordring til hjemvendte utvekslingsstudenter: Fullfør utvekslingen!

KLAR OPPFORDRING: Prorektor Linda Nøstbakken råder studentene til å fullføre utvekslingen. FOTO: NHH
KLAR OPPFORDRING: Prorektor Linda Nøstbakken råder studentene til å fullføre utvekslingen. FOTO: NHH
26. mars 2020
Sist oppdatert: 26. mars 2020

Ledelsen på NHH anbefaler tilbakekalte utvekslingsstudenter å fullføre semesteret hjemmefra, til tross for at mange elever nå melder seg opp i fag hjemme på NHH. 

Den 14. mars mottok alle NHHs utvekslingsstudenter mail med følgende oppfordring: “NHH has decided that it is necessary to strongly advise our students on exchange to return to Norway or to your home country as soon as possible.» Onsdag morgen ble det klart at tilbakekalte bachelorstudenter får tilbud om å melde seg opp i fire valgfag, samt tre obligatoriske kurs, dersom de ikke ønsker eller har mulighet til å fullføre semesteret ved vertsinstitusjonen. 

De obligatoriske kursene det er snakk om er Investering og finans (BED3), Makroøkonomi (SAM3) og Empiriske metoder (MET4). De fire valgfagene består av Juss for næringsdrivende (RET11), Skatterett (RET14), Historical development of modern business (SAM14) og Optimering (MAT13).

Les også: NHH-student om ny krisepakke: – Studentene har trukket det desidert korteste strået

Prorektor ved NHH, Linda Nøstbakken, oppfordrer de hjemvendte studentene til å fullføre semesteret som planlagt, til tross for tilbakekallelsen.

– Vi mener at å fullføre utvekslingssemesteret vil være det beste for mange av studentene. Det er en del av den erfaringen du kan dra med deg og kan vokse på at du har fullført selv om det ble sånn som det ble. Studentene på utveksling var dessuten godt i gang med semesteret, og det vil være synd å kaste det til sides nå, for å begynne fra scratch på NHH-kurs.

Går mot anbefalingen

På facebook-gruppen «NHH kjøp og salg» florerte det onsdag av innlegg fra studenter som ønsket å kjøpe pensum til de obligatoriske fagene som nå har åpnet opp for oppmelding. Det kan tyde på at mange av studentene som kommer hjem fra utveksling velger å gå imot anbefalingen til Nøstbakken. 

NHH-studenten Marte, som ønsker å være anonym, var denne våren på utveksling da hun fikk tilbakekallingen. Hun er glad for muligheten til å melde seg opp i kurs her hjemme, men er usikker på hvordan hun vil løse situasjonen. 

–Jeg er litt usikker. Jeg skal prøve å ta de fagene jeg kan ved vertsinstitusjonen, men jeg må sikkert ta to fag på NHH. 

Hvordan synes du ledelsen har håndtert situasjonen?

–Helt greit, men jeg synes det var mangel på jevnlige oppdateringer fra ledelsen. Hadde vi fått mer og hyppigere informasjon, tror jeg ledelsen kunne spart seg for flere mail fra frustrerte og bekymrede studenter.

Hun understreker likevel at hun opplever at ledelsen ivaretar elevenes behov og interesser. 

Nøstbakken har forståelse for mange av studentenes situasjon, men tydeliggjør at ledelsen mener det er for elevenes beste å fullføre studiet ved vertsinstitusjonen.

–Det har jo vært et turbulent semester å være på utveksling, og det har vi forståelse for. Vi håper jo at det ikke går mer utover studiet og læring enn det må. Samtidig kan det være fint å vise til når du skal søke jobb, at du fullførte semesteret. Vi mener at det er en verdi i seg selv. Så igjen, vi oppfordrer studentene til å fullføre kursene de har begynt på under utveksling der dette er mulig. Så kan de spe på med et NHH-kurs eller to, der det gir mer mening, avslutter hun.

 

Har du lest disse sakene?

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram