Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

NHH-student Tiril Støle kåret til beste finanskvinne i verden

Støle vinner EY Corporate Finance Woman of the year. Sammen med global visestyrelederJulie Hood i EY (t.v.) og global visekonsernsjef Steve Krouskos i EY.
Støle vinner EY Corporate Finance Woman of the year. Sammen med global visestyrelederJulie Hood i EY (t.v.) og global visekonsernsjef Steve Krouskos i EY.
27. februar 2019
Sist oppdatert: 27. februar 2019

NHH-student Tiril Flørnes Støle sto igjen med seieren i EY sin internasjonale casekonkurranse «Corporate Finance Woman of the Year».

Tiril ble i går kåret til verdens råeste finanskvinne i en tre dagers konkurranse mot kvinnelige studenter fra vinnerne av de nasjonale konkurransene i 14 andre land.

– Det føles helt uvirkelig å vinne. Det var først da jeg våknet i dag tidlig da det gikk opp for meg at jeg hadde vunnet, sier Støle til K7 Bulletin.

Bildet viser Støle som nettopp har vunnet, sammen med global visestyreleder Julie Hood i EY (t.v.) og global visekonsernsjef Steve Krouskos i EY.

Løste virkelig case for PE-selskap

EY kåret vinneren ved å lese opp fra en gullkonvolutt midt under en middag der alle jentene var tilstede.

– Hvordan opplevde du konkurransen?

– Det var kjempegøy og veldig utfordrende. Vi fikk veldig lite tid og rakk ikke å skrive manus før vi skulle presentere, forteller Støle.

Oppgaven var et ekte case der deltakerne skulle rådgi et private equity-selskap om et oppkjøp av et annet selskap. De jobbet i team på tre personer.

– Vi var litt skeptiske til selskapet først, men endte med at de skulle kjøpe det. For et fond som skal kjøpe en bedrift er de nødt for å se et forbedringspotensiale i selskapet, og det gjorde vi.

Så reklame og meldte seg på

Eventyret startet med en casekonkurranse i Oslo i september. Der gikk Støle av med seieren og ble dermed invitert til konkurransen i London for å delta med andre jenter som hadde vunnet i sine land.

– Jeg så en reklame og tenkte «why not» og meldte meg på, forteller Støle.

Støle tror hun kanskje hadde en fordel fordi hun ikke har engelsk som førstespråk, i motsetning til flere av de andre deltakerne.

– Man snakker saktere og tenker kanskje nøyere gjennom hva man faktisk sier.

Støle forteller at hun ikke forberedte seg spesielt før konkurransen i London.

–  En del av suksessen i Oslo var at jeg ikke hadde tid til å forberede meg skikkelig. Denne gangen leste jeg derimot gjennom caset på forhånd, sånn at jeg var mer forberedt.

Tror på økt finansinteresse blant kvinner

Støle er svært positiv til den nyoppstartede gruppen Femme Forvaltning og Women Finance Day som skal arrangeres på NHH 13. mars.

– Jeg synes det er veldig bra. Dette har vi ventet på en stund.

Hun tror initiativene vil vekke finansinteressen til flere kvinnelige økonomistudenter. Støle ser selv for seg en karriere i finansbransjen.

– Jeg har fått veldig godt inntrykk av finansbransjen. Det er veldig annerledes fra da jeg først så «Wolf of Wall Street», sier hun spøkefullt.

– Hvis det er noe du er dårlig på, er det desto større grunn til å gjøre det. Det er ikke flaut å ikke få til ting først gang, og det føles bra etterpå uansett hvordan det har gått.

Vunnet internship

Som vinner av konkurransen har Støle fått muligheten til å jobbe ved tre ulike EY-kontorer i rundt om i verden. Et av stedene kommer til å være i New York, men hvor de to siste er, har hun ikke bestemt seg for.

Les også:

Gode folk med dårlige vaner

Tett på SOL-kongen Daniel Flokenes

it.gruppen har flyttet serverne til Merino

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram