Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Tett på SOL-kongen Daniel Flokenes

Daniel Flokenes. FOTO: Karene Beauverger, Foto NHHS
Daniel Flokenes. FOTO: Karene Beauverger, Foto NHHS
23. februar 2019
Sist oppdatert: 24. februar 2019

– Først og fremst: Hvem er Daniel Flokenes?

– Jeg er en 28 år gammel mann som er født og oppvokst på Askøy, rett utenfor Bergen. Jeg er interessert i mye forskjellig, men først og fremst opptatt av ledelse og samhandling mellom mennesker. Denne interessen fikk jeg fra Forsvaret da jeg ledet et geværlag. Dette ansvaret ga mersmak. Etter å ha forhørt meg med min tante fant jeg ut at NHH var neste steg.

– Kan du fortelle litt om interessen din for Pokémon, og hvorfor du har en favoritt-pokemon?

– Min favoritt-pokémon er Arcanine. Dette bruker å være det første jeg forteller til stor-gruppen i SOL1 når man skal bli kjent med teamet sitt. Pokémon illustrerer godt alternativkostnad. Du kan velge en av seks pokémon, og du har en av fire valgmuligheter å angripe på. Da er alternativkostnaden det du mister ved å ikke velge de andre.

– I en undersøkelse fra OECD trekkes det frem at “soft skills” blir stadig viktigere, hvordan trenes studentene opp til å bli gode i dette?

– Dette er en kjempestor utfordring. I løpet av bachelorstudiet får man kun utviklet “soft skillsene” sine gjennom SOL1 øvelser. En student som går ut fra Harvard Business School skal ha lært å utøve autentisk ledelse. Hva lærer vi på NHH egentlig? Nylig uttalte CFO i McDonalds at man trenger flere personer som er gode til å kommunisere og utvikle innovasjonsstrategi. Her må NHH være på banen.

– Mine kilder sier at du har hatt masse verv i Bergen Røde Kors, hvorfor akkurat Røde Kors?   

– Det var ganske tilfeldig faktisk. I starten trengte jeg en sommerjobb og endte opp som fundraiser. Etterhvert fikk jeg øyet opp for alt det bra arbeidet som legges ned i organisasjonen så jeg begynte å engasjere meg for leksehjelp og etterhvert sommerskolen. Jeg synes det å hjelpe andre er veldig givende.

– Tror du det kommer til å bli et større fokus på “soft skills” og refleksjon rundt læring når renoveringen av gamle bygget er ferdig?

– Auditoriene vil bli bygget om og det vil bli et case-auditorium med hensikt å skape et bedre grunnlag for aktiv læring. Dessuten, jo flinkere studentassistentene er, desto større utbytte vil studentene få.  En forutsetning er likevel at studentassistentene må få god opplæring og oppfølging, slik det er nå er det endel studentassistenter som ikke engang møter fagansvarlig.

– Hvorfor er studentassistentene så viktige?

– Først og fremst er studentene billig arbeidskraft, mye billigere enn en professor. Mange studentassistenter fører til tettere oppfølging av studentene. Her får studentene tilgang til kontinuerlig tilbakemelding, kommentarer og svar på spørsmål de lurer på.

– Etter å ha undersøkt litt, så jeg at du driver egen kampsportklubb. Kan du fortelle litt om det?

– Jeg er økonomiansvarlig i kampsportklubben Bergen HEMA. HEMA står for Historical European Martial Arts. Det vi driver med er at vi finner gamle manualer på kampteknikker, helt tilbake fra middelalderen og renessansen. Vi studerer de og prøver å gjenskape de ulike teknikkene. I hovedsak er det forskjellige former for sverdfekting.

Fem kjappe:

  • Et eksempel på når god ledelse er viktig: Alltid når flere folk skal samarbeide.
  • Autoritær ledelse/koseklubb-ledelse: Gyldne middelvei.
  • Øl eller vin: Øl med kompiser, vin til maten.
  • Mest kjøpt på matbutikken: Frosne blåbær og havregryn.
  • En typisk “guilty pleasure”: Synge med til trashy pop når jeg vasker opp.

 

LES OGSÅ:

Jakker forsvinner under NHH-arrangement

Ingen middagsservering på Merino

it.gruppen har flyttet serverne til Merino

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram