Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

it.gruppen har flyttet serverne til Merino


21. februar 2019
Sist oppdatert: 21. februar 2019

It.gruppen har etter mye jobb flyttet serverne ned til Merino. – Da vi var ferdige, ble vi bare nødt til å ta en øl, sier leder Eirik Veland Gjeldnes.

Flyttingen til Merino nærmer seg med stormskritt for NHHS-underutvalgene som holder til i kontorlandskapet. Først ute til å begynne flyttingen er it.gruppen, som drifter og forvalter studentforeningens IT-ressurser. Mandag ble de ferdige med å flytte serverne sine til Merino.

– Vi flyttet tidligere primært for at vi skulle være klare til NHH-Symposiet. Det er hovedsakelig for at K7 Minutter og de andre NHHS-gruppene ikke skal få serverproblemer underveis, sier Gjeldnes i it.gruppen.

Nå driftes alt som skjer på PC’ene på kontorene i Hovedbygget gjennom serverne på Merino, og det er klart for resten av NHHS-gruppene som skal flytte. De trenger bare å ta med seg datautstyret, så vil de kunne bli koblet til på Merino, forteller Gjeldnes og systemansvarlig Thomas Gulli.

Jobbet natt og dag gjennom helgen

Torsdag kveld startet Gjeldnes og Gulli å flytte ned sammen med en gruppe på 6-7 personer fra it.gruppen. Planleggingen har foregått i flere måneder.

– Under den første økten fortsatte vi arbeidet frem til klokken fire natt til fredag. På fredag begynte vi igjen fra ett om dagen til klokken ti lørdag morgen. Det siste arbeidet fullførte vi mandag, da vi ble ferdige ved ti-tiden på kvelden. Da vi var ferdige, ble vi bare nødt til å ta en øl, sier Gjeldnes.

Systemansvarlig Thomas Gulli viser frem de flyttede NHHS-serverne.

Selv om it.gruppen nå har flyttet serverne ned til Merino, står fremdeles kontoret for tur. It.gruppen har blitt tildelt et større kontor på Merino enn hva de hadde tidligere, hvilket Gulli og Gjeldnes setter pris på. Når gruppen flytter til det nye kontorlokalet er ikke fastsatt.

– Vi har enda ikke bestemt oss når vi skal flytte resten. Vi kommer nok til å gjøre det når de andre gruppene også begynner å flytte, sier Gulli.

Flyttingen for underutvalgene og prosjektorganisasjonene i NHHS vil foregå mellom 28. mars og 5. april.

Positivt innstilt på å flytte

Hverken Gjeldnes eller Gulli tror at miljøet internt i gruppen kommer til å svekkes av flyttingen, noe flere grupper er spente på:

– Jeg tror miljøet kommer til å bli bra på Merino også, i hvert fall om nok folk kommer til å henge her. Før vi startet flyttingen var jeg noe skeptisk, men etter å ha vært her og flyttet serverne har jeg blitt positivt overrasket og jeg tror det skal gå fint, sier Gulli.

– Det vil også være flere forelesninger som kommer til å gå på Merino, så da har man et insentiv for å komme, skyter Gjeldnes inn.

God erfaring for it.gruppen

Det var få problemer som ble møtt underveis i arbeidet.

– Det var en svitsj som ikke fungerte som den skulle. Men alt i alt fungerer det bedre nå enn før vi flyttet, forteller Gulli.

Flyttingen har også gitt medlemmene av it.gruppen viktig erfaring:

– Systemene som ble flyttet ble satt opp for fem til syv år siden, før vi startet på skolen. Det å ta alt fra hverandre og sette det sammen ga oss muligheten til å se hvordan alt hang sammen. Vi har funnet ut hva vi trenger å ha oppe og hva vi ikke trenger, sier Gjeldnes.

Les også:

Børsklubben spår børsåret 2019

Google Norge-sjef: – Akademia henger ikke med i utviklingen

Spilte i Tippeligaen – nå gjør han comeback på NHH

 

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram