Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

– Rektoratets holdning er klokkeklar: Vi tolererer ikke seksuell trakassering


5. februar 2018
Sist oppdatert: 6. februar 2018

I en leder i Bulle 5. februar forteller Caroline Grundekjøn om en svært ubehagelig opplevelse, der hun ble sjikanert og utsatt for seksuell trakassering av en medstudent. Hun tok kontakt med administrasjonen ved NHH og fortalte om det som hadde skjedd. Det er modig. Og det er på tide at en kvinnelig student ved NHH tør å si fra. NHH har tydelig meldt fra til studentene at de må varsle og hvordan de kan varsle. Vi håper det vil gjøre det lettere for flere studenter som opplever det Grundekjøn har opplevd.

Men lukker rektoratet øynene for seksuell trakassering, slik redaktøren i Bulle påstår? Rektoratets holdning er klokkeklar: Vi tolererer ikke seksuell trakassering, vi ønsker å ta vare på studenter som har vært utsatt for seksuell trakassering. Og – i motsetning til det Grundekjøn påstår –  NHH tar et oppgjør med personer som utsetter medstudenter for seksuell trakassering.

Kritikk er velkommen, spesielt fra en som vet hva hun snakker om, men en leder som hevder at NHHs rektorat glatter over varsler om seksuell trakassering gir bare flere lesere. Den bringer ikke problemet nærmere en løsning.

Rektor Øystein Thøgersen og prorektor for utdanning Linda Nøstbakken

Les artikkelen her: Minst to varsler om seksuell trakassering på NHH i høst

Leser Grundekjøns leder her: NHH lukker øynene for seksuell trakassering

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram