Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Spilte i Tippeligaen – nå gjør han comeback på NHH


15. februar 2019
Sist oppdatert: 15. februar 2019

Forrige sesong spilte Eirik Wollen Steen (25) for Bodø Glimt i Tippeligaen. Nå returnerer han til Åsane og masterstudier på NHH.

Wollen Steen skal tilbake til den gamle hverdagen igjen, der han kombinerer studiene ved NHH med fotballsatsing for Åsane. Før overgangen til Bodø Glimt var midtstopperen kaptein for Åsane ved siden av å fullføre en bachelor på NHH.

– ­Selv om jeg flytter hjem er det det samme treningsarbeidet som må legges ned, men med mer skole blir det mindre hvile og en ny hverdag. Det blir en utfordring å finne den optimale balansen mellom skole, trening og hvile, sier Wollen Steen til K7 Bulletin.

Vil finne tilbake til fotballgleden

Etter at Bergenseren forlot Åsane til fordel for Bodø Glimt før forrige sesong, har det gått trått for gamleklubben. Det gjør at Wollen Steen må belage seg på å spille andre divisjon kommende sesong.

– Åsane rykket ned den sesongen jeg spilte i Bodø Glimt. Det er selvsagt litt kjipt, men jeg gleder meg til å få tilbake gleden med fotballen igjen og prøve å spille de opp.

Sesongen i Bodø Glimt bar preg av mye skader. Å reise hjem igjen til Åsane er derfor noe han ser frem til.

– Å bo der oppe alene, og bare ha fotball og kompiser på laget, det er klart det er spesielt. Særlig når du er skadet, da blir ikke hverdagen ideell. Å komme tilbake til den gamle hverdagen med skole, fotball, venner og kunne ta seg noen pils med kompiser, blir bra. Det er små ting som gjør hverdagen vår bra.

Ingen barndomsdrøm om Tippeligaen

For mange fotballspillere er det å få spille i Tippeligaen en barndomsdrøm som går i oppfyllelse. Dette var derimot ikke tilfellet for Wollen Steen.

– Jeg har egentlig aldri hatt en drøm om å spille i Tippeligaen, men det har alltid vært gøy å spille fotball og vinne kamper. Reisen ble såpass god at jeg kunne ta nivået i Tippeligaen.

– Sportslig sett er det et steg ned, men en beslutning jeg måtte ta for å finne tilbake gnisten med fotballen igjen. Fotballen er en stor del av livet mitt og mine ambisjoner er fortsatt de samme. Det er å bli best mulig og vinne kamper, sier Wollen Steen.

På lag med kompiser

Wollen Steen forteller at mange av vennene hans fra da han sist spilte i Åsane fremdeles spiller for klubben. Nå ser han frem til å kunne spille med de gamle kompisene igjen.

– Jeg spiller fotball fordi det er gøy, det var derfor jeg gikk tilbake til Åsane. Jeg har flere av kompisene mine her og det å prestere sammen med gode venner er det morsomste som finnes.

Som nedrykkslag fra OBOS-ligaen må Åsane kunne sies å være en av favorittene til å rykke opp fra andre divisjon.

– Vi har ingen uttalt ambisjon om å rykke opp, men det er mange sultne spillere, så vi må prøve å prestere så godt som mulig.

Lite tid til studentforeningen

Tidligere har Wollen Steen også engasjert seg i studentforeningen, blant annet som en av nøkkelspillerne for NHHI Futsal.

– Etter vi rykket opp til OBOS-ligaen med Åsane har det blitt lite tid til futsallaget på NHH. Det blir nok dessverre lite tid fremover også.

LES OGSÅ:

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram