Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Vil starte bygging av lekeplass på NHH

Fagpolitisk ansvarlig Jonas Ludvigsen i Kjernestyret foran inngjerdingen som huser byggeplassen på NHH. Foto: Erik Bucher Johannessen
Fagpolitisk ansvarlig Jonas Ludvigsen i Kjernestyret foran inngjerdingen som huser byggeplassen på NHH. Foto: Erik Bucher Johannessen
1. april 2019
Sist oppdatert: 1. april 2019

Rehabiliteringen av Hovedbygget fra 1963 har begynt. Nå krever Kjernestyret at Statsbygg også bygger lekeplass for studenter og ansatte.

Rehabiliteringen har en kostandsramme på 550 millioner kroner og i tillegg kommer 3,9 millioner kroner til kunstnerisk utsmykking. Dette følger av kravet om at 0,5-1,5 prosent av statlige byggebudsjettet skal gå til kunst.

Nå forlanger Kjernestyret i NHHS at minst 3,9 millioner kroner også går til bygging av en lekeplass på NHH.

– Kunsten får vi ikke brukt til noe – vi ønsker utsmykking som vi kan bruke til noe, sier Jonas Ludvigsen, fagpolitisk ansvarlig i Kjernestyret.

Stimulere til bedre læringsevne

Kjernestyret ser for seg at lekeplassen vil bestå av huskestativ, taubane og klatrestativ, som et minimum. Målet med lekeplassen er å tilrettelegge for fysisk aktivitet blant både studenter og ansatte ved NHH.

– Det er viktig å få inn fysisk aktivitet i hverdagen til NHH-studentene. En tur på lekeplassen kan stimulere til bedre læringsevne og økt konsentrasjon, forklarer Ludvigsen.

Kjernestyret tenker at lekeplassen kan bygges på baksiden av skolen med utsyn mot fjorden. Foto: Erik Bucher Johannessen

Utelatt med vilje

Ludvigsen raser over at Statsbygg ikke har inkludert minst 3,9 millioner til lekeplass tidligere. Han mistenker at Statsbygg har utelatt dette med vilje.

– Bare fordi vi er unge voksne, betyr ikke dette at vi ikke også har behov for å leke.

Ludvigsen understreker at Kjernestyret ønsker å gå i dialog med skolen om hvordan man kan få til en lekeplass.

Les også:

Boeing og Airbus – et duopol i overskuelig fremtid?

Bulle har test hvitvin: Vårfin på vin

Truseloftet stenges for godt

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram