Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Ingen middagsservering på Merino

Kantine Merino. Foto: Erik Teige. Foto NHHS
Kantine Merino. Foto: Erik Teige. Foto NHHS
22. februar 2019
Sist oppdatert: 22. februar 2019

Sammen-kantina på Merino vil ha åpningstider fra 0800 til 1500.

Det vil tilbys frokost, lunsj og varmretter, men skal studentene og ansatte ha middag må de ta den bratte turen opp til Servicebygget.

Det forteller Gunnar Christensen, prorektor for fagressurser og HR ved NHH, til K7 Bulletin. Sammen med prosjektleder Eivind Drange, er han ansvarlig for flytteprosessen ned til Merino som skolen nå skal ta fatt på. Deler av fagstaben og administrasjonen har allerede begynt flyttingen. Mellom 28. mars og 5. april vil også studentforeningen flytte ned til kontorer på Merino.

Den gamle SIB-kantina i Merinobygget. FOTO: Erik Teige, Foto NHHS.

Prorektor Christensen tror det er noe annet enn kantinetilbudet som studentene vil merke mest.

– Den største forskjellen for studentene blir nok distansen til Circle K.

Prorektor Gunnar Christensen. FOTO: Pressebilde, NHH

Bachelorvalgfag kan bli på Merino

Han kan fortelle at tre institutter fra Høyblokken vil flytte ned: institutt for finans, institutt for foretaksøkonomi og institutt for regnskap og revisjon

– Opp mot halvparten all undervisning vil foregå på Merino under rehabiliteringen, forteller Christensen.

– Jeg vil tro at flere bachelorvalgfalg også vil flyttes ned dit, men dette er ikke bestemt ennå, sier Drange og legger til:

– Vi har stor forståelse for studentforeningens ønske om at bachelorstudentene også skal komme ned til Merino.

5. april vil være siste ordinære undervisningsdag. Dette er gjort for å sikre at tilnærmet all undervisning er ferdig før rehabiliteringen begynner. Flere eksamener vil derimot bli lagt til Merino, som kan skilte med 200 eksamensplasser.

Ikke bekymret for toalettkapasitet

Rehabiliteringen av Hovedbygget til NHH vil innebære at toalettene i studentgangen mellom Aula-inngangen og Hovedinngangen forsvinner. Eivind Drange er ikke bekymret for dårlig toalettkapasitet av den grunn.

– Ved arrangementer i Aulaen og Kjelleren vil vi åpne for bruk av toalettene i Servicebygget, hvor det er kapasitet for 5000 mennesker, sier Drange.

– Toalettene i underetasjen ved Akademika skal dekke hele det anbefalte behovet ved slike arrangementer.

Drange understreker samtidig at gitteret som tidligere har blitt brukt til å sperre av Servicebygget vil måtte stå oppe, og at noe ekstra vakthold dermed må påregnes.

Prosjektleder ved NHH Eivind Drange. FOTO: Pressebilde, NHH

Mangler 20 millioner til Aulaen

Det store ubesvarte spørsmålet rundt rehabiliteringen av NHH, er hvorvidt Aulaen blir inkludert i prosjektet eller ikke. Ifølge Drange og Christensen, avhenger dette av om Statsbygg som ny huseier er villig til å sikre den nødvendige finansieringen.

– Det mangler 20 millioner pluss moms til finansiering, forteller Christensen.

– Det er vanskelig å si når det kommer en avklaring, men det kan komme så sent som til høsten, sier Drange.

Han kan likevel forsikre alle Uken-entusiaster om at Uken 20 ikke bli rammet, da en eventuell rehabilitering av Aulaen tidligst vil starte etter dette.

Skulle Aulaen bli en del av prosjektet, vil det bli lagt nytt gulv og scene. Det vil også komme en ny bar og lagerrom. Det vil også etableres heis mellom Kjelleren og Aulaen, uansett av om Aulaen rehabiliteres eller ikke.

LES OGSÅ:

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram