Vil starte bygging av lekeplass på NHH

By |2019-04-01T09:05:14+01:009:05, april 1st, 2019|Nyheter|
Fagpolitisk ansvarlig Jonas Ludvigsen i Kjernestyret foran inngjerdingen som huser byggeplassen på NHH. Foto: Erik Bucher Johannessen

Rehabiliteringen av Hovedbygget fra 1963 har begynt. Nå krever Kjernestyret at Statsbygg også bygger lekeplass for studenter og ansatte.

Rehabiliteringen har en kostandsramme på 550 millioner kroner og i tillegg kommer 3,9 millioner kroner til kunstnerisk utsmykking. Dette følger av kravet om at 0,5-1,5 prosent av statlige byggebudsjettet skal gå til kunst.

Nå forlanger Kjernestyret i NHHS at minst 3,9 millioner kroner også går til bygging av en lekeplass på NHH.

– Kunsten får vi ikke brukt til noe – vi ønsker utsmykking som vi kan bruke til noe, sier Jonas Ludvigsen, fagpolitisk ansvarlig i Kjernestyret.

Stimulere til bedre læringsevne

Kjernestyret ser for seg at lekeplassen vil bestå av huskestativ, taubane og klatrestativ, som et minimum. Målet med lekeplassen er å tilrettelegge for fysisk aktivitet blant både studenter og ansatte ved NHH.

– Det er viktig å få inn fysisk aktivitet i hverdagen til NHH-studentene. En tur på lekeplassen kan stimulere til bedre læringsevne og økt konsentrasjon, forklarer Ludvigsen.

Kjernestyret tenker at lekeplassen kan bygges på baksiden av skolen med utsyn mot fjorden. Foto: Erik Bucher Johannessen

Utelatt med vilje

Ludvigsen raser over at Statsbygg ikke har inkludert minst 3,9 millioner til lekeplass tidligere. Han mistenker at Statsbygg har utelatt dette med vilje.

– Bare fordi vi er unge voksne, betyr ikke dette at vi ikke også har behov for å leke.

Ludvigsen understreker at Kjernestyret ønsker å gå i dialog med skolen om hvordan man kan få til en lekeplass.

Les også:

Boeing og Airbus – et duopol i overskuelig fremtid?

Bulle har test hvitvin: Vårfin på vin

Truseloftet stenges for godt