Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Førstekullist: – Ikke alle mine mannlige medstudenter har respekt for kvinner


6. februar 2018
Sist oppdatert: 6. februar 2018

Jeg er ei jente som går 1. kull på NHH. Da jeg startet her i høst var forventningene mine store til hvordan det sosiale miljøet var her, og mitt førsteinntrykk var som alle sa: utrolig engasjerende og gøy å ta del i.

Derimot var det den andre delen jeg fort fikk erfare, som ingen snakker om. Det skulle ikke mange fester i Kjelleren til før jeg skjønte at ikke alle mine mannlige medstudenter er menn med respekt for kvinner.

I løpet av mitt første semester har jeg ved tre anledninger blitt usatt for fysisk kontakt med seksuell karakter uten mitt samtykke i Klubben. De vedkommende er personer jeg ikke kjenner, og aldri har hatt noen kontakt med. Det hender jeg ser dem på skolen, og de husker antakeligvis ikke hva som har skjedd engang, men her går jeg og blir minnet på ubehaget.

Den verste opplevelsen var under en fest i Klubben hvor jeg i et uoppmerksomt øyeblikk ble tatt tak i rundt begge håndledd, og dratt vekk fra vennene mine mens jeg stod et par meter bak dem.

Vedkommende var fremmed, men han dro meg vekk og presset meg inntil veggen med jerngrep rundt håndleddene mine, uten at jeg i det hele tatt klarte å reagere på det som skjedde. Jeg ble helt satt ut, og ute av stand til å gjøre noe.

Han tvang seg på meg, og utnyttet det faktum at han var mye større og sterkere enn meg, det var derfor umulig å kommunisere med noen rundt. Jeg kan fortsatt kjenne følelsen av grepet hans, og hvordan han presset tunga si ned i halsen min.

Senere har jeg innsett at jeg ikke er eneste med liknende opplevelser, og det er først nå jeg har forstått alvoret av det. Vi har nok alle konkludert med det samme; det er bare sånn det er, og har derfor ikke gjort noe.

Jeg ønsker å jobbe for en holdningsendring, og håper alle vil bidra til en studiehverdag trygg for alle – for akkurat nå har selv en så ressurssterk utdanningsinstitusjon som NHH, en lang vei å gå.

K7 Bulletin kjenner identiteten til førstekullisten.

Les også:

Minst to varsler om seksuell trakassering på NHH i høst

– NHH lukker øynene for seksuell trakassering

– Rektoratets holdning er klokkeklar: Vi tolerer ikke seksuell trakassering

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram