Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Geir Mikalsen om de nye smittetallene: – Vi håper de holder seg lave

Foto: NHH
Foto: NHH
8. september 2020
Sist oppdatert: 30. oktober 2020

Smittekurven på NHH flater endelig ut. Likevel kan ikke kommunikasjonsdirektør Geir Mikalsen love gjenåpning av fysisk undervisning.

NHH har de siste ukene tiltrukket seg oppmerksomhet fra flere hold, både media og smittesporere. Grunnen er det store smitteutbruddet skolen har opplevd. Det siste døgnet er det registrert tre nye smittede og nå har til sammen 134 studenter fått påvist covid-19. Flere studenter er innlosjert på det mye omtalte “korona-hotellet” som er et tilbud til smittede i regi av Bergen Kommune.

Det har blitt innført flere tiltak, blant annet full stans av fysisk undervisning på skolen og stenging av studentforeningens lokaler og aktiviteter

Geir Mikalsen, kommunikasjonsdirektør ved NHH. Foto: NHH.

frem til søndag 13. september. Selv med innførte tiltak fortsatte smittetallene å øke i stort antall gjennom forrige uke. Nå ser det imidlertid ut til at tiltakene har hatt effekt og smittetallene har endelig flatet noe ut.

– Smittetallene er lavere enn de var forrige uke. Vi håper de holder seg lave og at vi etter hvert ikke vil ha mer smitte, sier Mikalsen.

Han legger til at skolen er glade for at ingen studenter er blitt alvorlig syke.

– Likevel syns vi det er leit at så mange er smittet og at det nesten ikke er noen studenter på campus, sier Mikalsen.

Undervisning holdes stengt inntil videre

Skolen har stengt for all fysisk undervisning frem til søndag 13. september. På spørsmål om det vil være aktuelt å lette på dette tiltaket, har Mikalsen ikke noe klart svar:

– Vi tar stilling til dette i slutten av uken, både om vi skal åpne og eventuelt hvordan dette vil foregå, sier Mikalsen. 

Han sier at skolen vil komme tilbake med svar på hvordan de vil unngå en ny smitteoppblomstring når de tar beslutningen om å gjenåpne.

Roser Koronahjelpen

Mikalsen forteller at de fra ledelsens side har ringt eller sendt e-post til alle studenter som er smittet for å høre hvordan de har det og om de trenger hjelp til noe. Han roser også NHHS for initiativet “Koronahjelpen” startet av eksternansvarlig i Kjernestyret Lise-May Sæle for å hjelpe studenter som sitter i karantene eller isolasjon.

– Studentene i NHHS har selv stilt opp gjennom Koronahjelpen. Dette er et veldig godt tiltak, sier Mikalsen.

Lehmkuhlhallen treningssenter fortsetter å holde stengt denne uken til og med søndag 13. september. Det melder Sammen på sine facebook-sider.

Les også:

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram