Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Kjernestyret frykter økt narkotikabruk i Kjelleren - nye rutiner og sikkerhetstiltak

Illustrasjonsbilde. Personene på bildet har ingen tilknytning til saken. Bildet er i tatt Klubben under et arrangement i fadderuken 2019. Foto: Francesco Cilia, Foto NHHS
Illustrasjonsbilde. Personene på bildet har ingen tilknytning til saken. Bildet er i tatt Klubben under et arrangement i fadderuken 2019. Foto: Francesco Cilia, Foto NHHS
6. februar 2020
Sist oppdatert: 7. februar 2020

Styret i NHHS, Kjernestyret (KS), er bekymret for økt narkotikabruk på skolen, og vil slå hardt ned på ulovlig bruk. – Konsekvensene må være alvorlige, sier KS-leder. 

– De siste årene har det vært en normalisering og økning av ulovlig rusmisbruk. Som et av Bergens største utesteder er det vårt ansvar å ta dette på alvor og jobbe forebyggende, sier Marthe-Caroline Dahle, leder i Kjernestyret, til K7 Bulletin.

Kjernestyrets tydelige posisjon, i tillegg til nye, eksterne securitas-vektere som patruljerer rundt NHH på kveldstid, har bidratt til at ryktene har gått om at Kjelleren kan måtte stenges ned. Det avkrefter Dahle.

NY LEDER: Den relativt nye lederen i Kjernestyret, Marthe-Caroline Dahle. FOTO: Kristian Sweeney / Foto NHHS

– Det har ikke vært aktuelt, og er den ytterste konsekvens av et scenario vi er milevis unna per dags dato, sier hun. 

Sjekker snusbokser for narkotika

I slutten av januar møtte Kjernestyret ledere fra de ulike kjellergruppene og tok opp utfordringer knyttet til bruk av ulovlige rusmidler. KS-lederen forteller at styret er redd for at misbruk skal eskalere. 

– I NHHS har vi nulltoleranse for bruk av ulovlige rusmidler og vi må vise at vi tar det på alvor, forklarer Dahle. 

Styret har allerede vært i kontakt med Vaktkorpset, som også frykter økt narkotikabruk. Senere i semesteret vil Røde Kors arrangere et førstehjelpskurs med blant annet UKEN og Vaktkorpset, hvor deler av kurset vil fokusere på bruk av ulovlige rusmidler. 

Skjenkekontoret i Bergen har informert KS om at de vil trappe opp kontrolleringen av Bergens utesteder, deriblant Kjelleren på NHH. Daglig leder i Vaktkorpset, Sondre Johansen, bekrefter til K7 Bulletin at de tar informasjonen fra KS og Skjenkekontoret i Bergen på alvor.

Vaktkorpset forteller videre at de som følge av de varslede kontrollene har skjerpet enkelte rutiner og har blant annet begynt å sjekke snusbokser ved Kjeller-arrangementer, slik som ved Rask aften nyligog dette er et arbeid de planlegger å fortsette med.

LES OGSÅ: Slik skal NHH slå BI i Bergensbaneløpet

Generelt tiltak

Det er dog ingen enkelthendelser som har fått Kjernestyret til å skjerpe fokuset på rus. 

– Det er generelt forebyggende arbeid. I samfunnet, og særlig blant unge, ser en tendenser til at bruken av ulovlige rusmidler normaliseres. Det er naivt å anta at bruk av ulovlige rusmidler ikke foregår hos oss, så vi må jobbe forebyggende. Plutselig sitter vi her med et alvorlig rusproblem på NHH, og det vil vi veldig gjerne unngå, forteller Dahle. 

– Hva blir konsekvensene? 

– Hvis du blir tatt i kjelleren blir du politianmeldt og vist til NHHs regelverk, som peker mot utvisning. Vaktkorpset vet at vi er beinharde og alvorlige på dette, og politianmeldelse er det beste virkemiddelet vi har. 

– Vi ønsker ikke en kultur og et miljø preget av rus, og da må konsekvensene være såpass alvorlige, sier hun, og avkrefter samtidig ryktene om at Kjelleren må stenges.

Hun legger til at Securitas-vekterne ikke vil være i Kjelleren eller på NHHS-områder, men kun går faste runder på NHHs områder i tillegg til å være tilgjengelig på vakttelefon.

NHH-ledelsen frykter ikke ulovlige rusmidler

NHH-ledelsen har ikke hatt noe med Kjernestyrets nye tiltak å gjøre, og har heller ikke snakket med NHHS om økt bruk av ulovlige rusmidler, ifølge prorektor Linda Nøstbakken. 

– Vi får ikke håpe det blir økt bruk av ulovlige rusmidler på NHH. Det er ikke noe vi har tenkt på eller oppfattet som gjeldende på NHH, sier hun til K7 Bulletin.

 

Har du lest disse sakene?

 

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram