Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Slik skal NHH slå BI i Bergensbaneløpet


2. februar 2020
Sist oppdatert: 27. april 2020

Bredde, mølleøkter og overganger skal sikre ny seier i Bergensbaneløpet. Leder i StafKom, Vetle Lunde, har også en klar spådom.

For 48. gang skal den tradisjonsrike stafetten Bergensbaneløpet utkjempes mellom NHH og BI. 26-28 mars skal over 100 deltagere fra hver av handelshøyskolene duellere i å være den raskeste skolen over fjellet – fra Oslo til Bergen. K7 Bulletin har tatt en prat med leder i StafKom NHH, Vetle Andreas Gusgaard Lunde, om hvordan NHH skal slå BI også i 2020.


Bergensbaneløpet «BBL»

  • Årlig stafett mellom NHH og BI. Stafetten går annethvert år fra Oslo til Bergen, og motsatt.
  • «StafKom» er forkortelse for Stafettkomiteen. De to skolene har hver sin komite som samarbeider om å arrangere BBL. StafKom er også ansvarlig for å danne lag og arrangere fellestreninger. 
  • NHH har vunnet flertallet av stafettene, til tross for BIs størrelse. 

Gusgaard Lunde er tydelig på hva som er StafKoms strategi frem mot Bergensbaneløpet.

–Det blir veldig viktig for oss å sørge for at hele NHH er informert om stafetten. Vi har hatt veldig god oppslutning på treningene hittil, men det har ikke vært så veldig godt oppmøte fra førstekull. Derfor har vi lyst til å nå ut til de også. 

Også treningsopplegget er klart frem mot stafetten – intervaller både inne og ute, samt rolig langkjøring.

–Treningsmessig er strategien å fortsette med treninger tirsdager og torsdager 18.15. I tillegg kommer vi til å kjøre flere mølleøkter, da vi opplever et stort engasjement på disse øktene. Der løper folk i egen fart, og nivåforskjellen er ikke særlig synlig, sier han.  

Les også: Vil ta over karrieredag-tronen på Vestlandet: - Jeg sprakk NHH-boblen med en gang

Overgang fra BI til NHH

Hvordan skal NHH slå BI også i 2020?

–Vi skal jobbe videre med styrken vår, som er bredde. NHHs grunnivå har alltid vært bedre enn BIs, og det må vi opprettholde. I tillegg har vi fått inn lynraske hester i teten. Vi har blant annet fått med oss tidligere BI-student Karianne Jevne. Hun tar master på NHH nå, og hun har løpt halvmaraton på 1:20.

Hva er årsaken til at NHH har slått BI flertallet av gangene?

–BI er mye større enn NHH. Det vil kanskje være naturlig å tro at BI av den grunn skulle ha vært det beste laget, men på NHH har vi et utrolig godt studentengasjement. Miljøet er veldig nært, og alle vil være med. Siden alle studentene på NHH er konsentrert rundt et studie, er det mye lettere å nå ut med kommunikasjon. 

Tror du det vil bli noen nye gjennombrudd i testløpene i vår? 

–Det går rykter om at Svæveru’ har intern konkurranse hvor det er straff til de som ikke klarer testløpet under en viss tid. Så jeg tror rett og slett vi kan få med noen svæverister i år, det er ikke hverdags. I tillegg har utvekslingsstudentene vist styrke. Det er veldig bra, siden man da får integrert den delen av miljøet også. 


Treningsopplegg i regi StafKom denne våren:

  • Tirsdager: intervalltrening
  • Torsdager: rolig langkjøring
  • Testløp (for kvalifisering til BBL): første testløp 18. februar, og hver påfølgende tirsdag og torsdag frem til og med 5. mars.For mer info om treningstilbud og praktisk informasjon, besøk BergeNSBaneløpet NHHS på Facebook. 

Les også: NHH-student sendt hjem etter USAs likvidering av Irans general

Spådom og et lite skremmeskudd til BI

Til spørsmålet om hvor mye NHH kommer til å vinne med, er spådommen klar:

–En time, åtte minutter og førtito sekunder.

Lunde påpeker likevel at målet til StafKom ikke bare er å slå BI, men først og fremst å bidra til å skape et smidig arrangement.   

–Målet vårt er jo selvsagt å slå BI, men det viktigste er jo at vi lager et smidig arrangement som skaper glede og blir et lite avbrekk fra studiehverdagen, avslutter Lunde.

StafKom arrangerte nylig treningsleir til Puerto de la Cruz på Tenerife, der hele 32 aktive løpere deltok. Lunde bekrefter at det ble gjennomført en rekke kvalitetsøkter.

Leder i Stafkom Vetle Lunde har troen på ny seier til NHH. Foto: Privat

 

Har du lest disse sakene?

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram