Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Leserinnlegg: – #littrefusjon

Foto: UKEN 20 / Fredrik G. Bedsvaag og Foto NHHS
Foto: UKEN 20 / Fredrik G. Bedsvaag og Foto NHHS
4. april 2020
Sist oppdatert: 4. april 2020

For bare en måned siden var det siviløkonomhelg med revy, konsert og lassevis med UKE-glede, og de fleste ante fred og ingen fare. Det kom en og annen antydning til koronarestriksjoner som førte til at kapasiteten måtte reduseres med 40 personer, noe UKEN håndterte fint. Men i påfølgende uke smalt det virkelig, tiltakene ble midt sagt strengere, og UKEN hadde ikke annet valg enn å avlyse. Nå har UKEN åpnet opp for at man kan få refusjon av sine billetter, og min oppfordring er at alle tenker seg godt om før de ber om det.

#ingenrefusjon har gått som en farsott i sosiale medier hvor man oppfordres til å ikke be om refusjon av billetter til kulturarrangementer for at både artist og arrangør skal kunne overleve. Mange av oss har en presset studentøkonomi om dagen, så i stedet for å stå på barrikadene for #ingenrefusjon til UKEN vil jeg slå et slag for #littrefusjon. Ja, det er surt å betale for et arrangement man ikke får delta på, men ved å droppe refusjon vil det bidra til at UKEN overlever.

Les også: Leserinnlegg: – Dagens utfordringer byr også på en rekke gode muligheter

UKEN er en organisasjon som bidrar stort til studentvelverd og det sosiale i student-Bergen. Folk får praktisk ledererfaring, de får jobbe i team – og tilegner seg kunnskap man ikke kunne fått i et auditorium. UKEN er med andre ord en unik arena hvor man har mulighet til å prøve seg innen alt fra snekring til matlaging og artistbooking – og man har muligheten til å være med på dette annet hvert år! Å opprettholde størrelsen og aktivitetsnivået i UKEN er viktig, det koster penger, og jeg dropper gladelig noe refusjon for at dette skal få fortsette.

Da UKEN18 gikk med underskudd kom studentforeningen med strenge krav til UKEN20, som UKEN20 har fulgt i et forsøk på å sikre et positivt resultat. Jeg har ikke noe innsyn i UKENs økonomi, men jeg vil tro at en pandemi påvirker resultatet negativt – og ikke minst at en pandemi er en faktor UKEN på ingen måte kan påvirke. Det betyr potensielt to UKEN på rad med økonomiske resultater som virkelig tærer på studentforeningen, og til syvende og sist på studentenes velferd. All den tid UKEN er en del av NHHS så vil det være slik at om det går dårlig med UKEN så påvirker det NHHS som helhet. 

Det snakkes om nasjonal dugnad, og at alle må bidra. De åpenbare bidragene er å vaske hender, holde avstand, og bidra som helsepersonell om man kan. Men ved å gjøre noe så enkelt som å ikke be om få pengene igjen for en billett fra UKEN så bidrar du også i dugnaden. Du dropper refusjon av en billett, og i retur får du konserter, fester og en god grunn til å dra til Bergen i mars annet hvert år i uoverskuelig fremtid.

Jeg vil veldig gjerne komme tilbake til UKEN og NHH i årene fremover, og vil bidra der jeg kan for at UKEN består. Jeg kommer til å be om refusjon av noe, men ikke alt. Koronaepidemien kommer til å ta slutt en gang, og det ville vært fryktelig synd om 40 år med UKEN-tradisjon forsvant med den. Så min oppfordring til deg er at du ber om refusjon om du må, men lar være om du kan.

 

Har du lest disse sakene?

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram