Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

REISEBREV FRA IRLAND

SKJULT PERLE: Irland har masse å by på
SKJULT PERLE: Irland har masse å by på
27. februar 2020
Sist oppdatert: 13. februar 2023

Irland er så mye mer enn bare brunpuber, katolisisme og leprechauner. Fantastiske muligheter skjuler seg i Storbritannias nabo i EU.

Dette semesteret er jeg som CEMS-student så heldig å få studere i UCD Michael Smurfit Graduate Business School i Dublin, og jeg trives så mye! Jeg kjenner ingen andre nordmenn her, og dette forundrer meg noe forferdelig. For det første er jeg fortvilet over faktumet av at ingen i nærheten kan oversette ord som totalkapitalrentabilitet for meg. For det andre er jeg overrasket over at så få NHHere velger å vende snuten mot dette lille landet som har mye å by på.

Grønt gress og nonner

«Hvorfor skal du dra fra Bergen til et sted der det regner minst like mye?» Rent tallmessig er gjennomsnittlig regnfall i Dublin under halvparten av det det er i Bergen. Her regner det akkurat nok til at gresset får en intens grønnfarge. Videre vil jeg også påpeke at regnet bare ligger i luften, kontra pøsregnet i byen mellom de syv fjell. Jeg har i hvertfall ikke blitt gjennomvåt på veien til skolen.

LES OGSÅ: Should Norway build out large-scale offshore wind?

Nå burde jeg også si at jeg bor på campus, så det er litt vanskelig å la været påvirke meg når jeg skal til forelesning. Skolen ligger utenfor sentrum, og bygningen er faktisk et gammelt kloster. Jeg har aldri sett et penere institutt, med ekorn springende rundt, og et bibliotek fullt av vakre glassmalerier. Det sies til og med at en gammel nonne hjemsøker visse grupperom.

Priser og brunpuber

Som sagt bor jeg på campus, og husleien ligger på tusen euro i måneden. Dessverre blir det ikke særlig billigere på det private markedet. De pengene jeg taper på leie sparer jeg igjen på andre ting. Siden Ryanair er et irsk selskap, kan man reise billig herfra til hvor som helst. Matprisene er ikke like høye som prisene i Norge, men det er heller ikke like billig som ved andre utvekslingsdestinasjoner. Det ryktes at alkoholen på utestedene koster like mye som drikkevarene man får kjøpt i Kjelle

Mange store selskaper har sine kontorer i Dublin.

ren.

 

En ganske utbredt stereotype er at irer drikker mye og gjør intet annet. Det er en falsk anklage. Forholdet mellom pub og mennesker er nærmere enn i andre land, og Irland er kjent for de bruneste av brunpubene. Men så er det det at det er ikke bare gamle menn som klinker ølglassene i hjørnet, jeg har for eksempel en kompis som velger å bruke puben til å studere. Han har strømuttak der, og gratis påfyll av kaffe. Jeg liker å dra på pub fordi de har gjerne forferdelig god mat. Man kan nesten smake

kjærligheten i hver bit.

LES OGSÅ: NHH-kommunikasjonen svikter igjen – skaper eksamensproblemer på bachelor

Karriere og regnbuer

Det som er mest appellerende for meg med Dublin, er karrieremulighetene. I hovedstaden ligger kontorene til Facebook, Google, Salesforce og mange andre selskaper som er på jakt etter engasjerte og flinke studenter. Skolen jeg går på er veldig yrkesrettet, og lover å på alle måter hjelpe til så man skal lykkes i arbeidsmarkedet.

Jeg trives i Dublin på grunn av relativt mildere vær og lavere priser, samt god mat, og en fantastisk skole som gir meg unike muligheter. Kom du også, så får du se hva mer som skjuler seg på bunnen av regnbuen.

 

 

 

 

 

Har du lest disse sakene?

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram