Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Stanser all fysisk aktivitet i studentforeningen ut neste uke

NHHS settes på pause ut neste uke. Her fra et arrangement under fadderuken ved NHH i midten av august. Foto: Magnus Torvund, Foto NHHS.
NHHS settes på pause ut neste uke. Her fra et arrangement under fadderuken ved NHH i midten av august. Foto: Magnus Torvund, Foto NHHS.
28. august 2020
Sist oppdatert: 30. oktober 2020

All fysisk aktivitet i NHHS settes på pause til og med søndag 6. september grunnet smitteoppblomstring. Foreløpig er det 11 smittetilfeller blant studenter på NHH.

Det kommer frem av en e-post til tillitsvalgte i NHHS og på studentforeningen sine hjemmesider fredag formiddag.

«De siste dagers smitteoppblomstring på NHH har vist at det er nødvendig at vi sammen trapper opp kampen mot Covid-19. Situasjonen er uoversiktlig, og vi anser det som nødvendig at vi tar et steg tilbake og trekker i bremsen», heter det i meldingen fra Kjernestyret.

Stansen vil få virkning fra fredag 28. august klokken 16 til og med søndag 6. september klokken 23.59.

11 smittetilfeller blant NHH-studenter

Torsdag ble det meldt om fem nye smittetilfeller av koronaviruset på NHH. Fredag morgen ble ytterligere to nye tilfeller bekreftet og dermed er totalt 11 studenter smittet, hvorav seks er bachelorstudenter og fem er masterstudenter.

Stansen i studentforeningen innebærer, men er ikke begrenset til følgende restriksjoner:

  • Alle NHHS-lokaler stenger. Dette inkluderer blant annet kontorer på Merino og i Nybygget, Økonomiformidlingens kontorer i sentrum, NHHS sine lager og Kjelleren. Dersom du har ting eller eiendeler du ønsker å hente må dette gjøres før i dag, fredag 28. august, klokken 16.00.
  • Fysiske arrangementer i regi av grupper i NHHS avlyses. Dette inkluderer blant annet treff på kontorer, kick-off, fester og allmøte
  • Bedriftspresentasjoner foregår digitalt.
  • NHHI-treninger avlyses.

Videre oppfordres det til å gjennomføre digitale arrangementer i studentforeningen i fravær av fysiske aktiviteter.

NHH opprettholder fysisk undervisning

Torsdag meldte NHH at skolen starter opp igjen fysisk undervisning på masternivå etter at alt gikk digitalt denne uken. Fredag morgen har NHH-ledelsen konkludert med at undervisningsaktiviteter, også blant masterstudenter, fortsetter som planlagt den kommende uken.

– Vi har et fullverdig digitalt tilbud for studenter som ikke ønsker å komme på campus for å følge forelesninger, men vi ønsker ikke å stenge campus slik situasjonen er nå, sier rektor Øystein Thøgersen i en melding.

Thøgersen avkrefter ryktene om store skyggetall i rapporteringen av smittede:

– Det kan jeg definitivt avkrefte. Vi er i kontakt med Smittevernkontoret flere ganger om dagen. Vi får kontinuerlig oppdatering over hvor mange som er smittet, men selvsagt etter at den smittede selv er varslet direkte, sier rektoren i meldingen.

Det vil ikke foregå undervisning fremover med krav om fysisk oppmøte på skolen, ifølge meldingen.

Siste nytt om Covid-19 i student-Bergen:

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram