Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Kraftig smitteøkning på NHH – ledelsen oppfordrer til å studere hjemmefra

Foto: Varde Solutions
Foto: Varde Solutions
30. august 2020
Sist oppdatert: 30. oktober 2020

I løpet av helgen er det registeret 24 nye smittetilfeller og antall smittede studenter på NHH teller nå 39. Ledelsen oppfordrer de som har mulighet til det å studere hjemmefra fremover.

Det skriver NHH på læringsplattformen Canvas.

– Vi ventet at det ville komme en god del nye smittetilfeller i løpet av helgen, men vi skulle selvsagt ønske at det ikke var så mange, sier kommunikasjonsdirektør Geir Mikalsen ved NHH til Bergens Tidende.

Skolens inntrykk er at de nye smittetilfellene primært kan knyttes til de tidligere identifiserte segmentene for smitte.

Stenging av campus er ikke aktuelt, ifølge NHH-rektor Øystein Thøgersen.

– Det er ikke aktuelt å stenge campus, noe som er i tråd med føringene fra smittevernsmyndighetene, sier Thøgersen i meldingen på Canvas.

Han legger til at kontakten med smittevernsmyndighetene er god, og siste kontaktpunkt var midt på dagen i søndag.

Vil begrense antall studenter på campus

– Studenter vil fortsatt ha mulighet til å komme på campus, og campus skal være trygt dersom alle følger smitteverntiltakene vi har iverksatt. Noen studenter har dårlige fasiliteter for å studere hjemme, og for disse er det viktig at campus holdes åpent, sier Thøgersen.

Han oppfordrer de som kan til å studere hjemmefra.

– For å begrense antall studenter, vil vi likevel anbefale alle som har gode muligheter til å studere hjemme, om å gjøre det. At alle følger bestemmelser om avstand og andre regler på campus er selvsagt.

Fredag valgte NHHS å stanse all fysisk aktivitet i studentforeningen frem til og med søndag 6. september grunnet økning i smittetilfeller.

Kan komme ny stopp i fysisk undervisning

Mandag starter fysiske forelesninger og annen undervisning på campus opp igjen for masterstudentene etter kun å ha foregått digitalt i uken som gikk.

Ledelsen vil fremover vurdere om det er aktuelt med en ny stopp i fysisk undervisning.

– Dette vil vi gjøre fortløpende vurderinger av, og alle studenter må følge med på Canvas for å få nærmere beskjed om eventuelle stopp i de fysiske undervisningsaktivitetene i ett eller flere kurs. Jeg minner igjen om at vi har et digitalt undervisningsopplegg i alle kurs, noe som gjør at det ikke er nødvendig å møte opp på forelesningene, sier Thøgersen og legger til:

– Vi er i beredskap og følger situasjonen nøye, legger han til.

Les også:

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram