Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

NHH forlenger stans i fysisk undervisning

Foto: Varde Solutions
Foto: Varde Solutions
NHH tar nye grep etter at byrådet varslet innstramming. Foto: Varde Solutions
8. september 2020
Sist oppdatert: 30. oktober 2020

Nedstengingen av fysisk undervisning forlenges og vil tidligst starte opp igjen 21. september. I tillegg oppfordres ansatte til å benytte hjemmekontor.

Det kommer frem av en oppdatering på læringsplattformen Canvas tirsdag kveld.

Tidligere samme dag varslet byrådet i Bergen en rekke innstramminger de neste ti dagene. Antall personer som kan møtes privat reduseres fra 20 til ti og offentlige arrangementer fra 200 til 50. Det innføres råd om bruk av munnbind i kollektivtrafikken når det er vanskelig å opprettholde én meter avstand.

Nå følger NHH etter.

– Vi må ta del i dugnaden som byrådet oppfordrer til, sier rektor Øystein Thøgersen i meldingen på Canvas.

– Når lokale helsemyndighetene og den politiske ledelse vurderer situasjonen som kritisk og oppfordrer til dugnad, er det en selvfølge at vi tar del i den, sier rektoren.

Alle ansatte oppfordres til å hjemmekontor til og med 18. september og generelt unngå fysiske møter.

– Vi må opprettholde det digitale undervisningstilbudet til studentene. Derfor er gjennomføring av digitale forelesninger en oppgave vi vurderer som kritisk, og disse må gjennomføres i tråd med planene, sier Thøgersen i meldingen.

I oppdateringen anbefales det at NHH-studentene fortsetter å studere hjemmefra.

Nedgang i smitteøkningen

Tirsdag ble det registrert tre nye smittede studenter ved NHH og til sammen har 134 studenter fått påvist covid-19.

– Smittetallene er lavere enn de var forrige uke. Vi håper de holder seg lave og at vi etter hvert ikke vil ha mer smitte, sa kommunikasjonsdirektør Geir Mikalsen ved NHH til K7 Bulletin tidligere tirsdag.

Studentforeningen ved NHH (NHHS) har stans i alle sine fysiske aktiviteter ut inneværende uke.

– Vi håper å få muligheten til en soft opening snart, men det er naturlig å anta at det er en stund til vi åpner opp helt igjen. Vi er i tett dialog med NHH, og en eventuell åpning vil skje i samråd med dem, skriver Marthe-Caroline Dahle, leder i Kjernestyret, i en e-post tirsdag ettermiddag.

Les også:

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram