Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

NHH: SØK UTVEKSLING SOM NORMALT

Ledelsen oppfordrer til å søke som normalt, til tross for Covid-19. FOTO: Openclipart og NHH
Ledelsen oppfordrer til å søke som normalt, til tross for Covid-19. FOTO: Openclipart og NHH
14. mai 2020
Sist oppdatert: 16. august 2020

 

Til tross for usikkerhetene COVID-19 medfører, oppfordrer prorektor Linda Nøstbakken studentene til å søke utveksling. –Vi håper det vil gå som normalt, sier Nøstbakken.

Etter at situasjonen med det nye koronaviruset førte til kansellering av utveksling høsten 2020, har det ført til usikkerhet rundt utveksling våren 2021. NHH har som andre universiteter blitt tvunget til å avlyse utvekslingsmuligheter for studenter høsten 2020. Søknadsprosessen til utvekslingsopphold starter torsdag 14. mai gjennom SøknadsWeb, og det legges ut opptak og Powerpoint fra veiledningsmøter på nettet. Etter vanskelige tider for reiseoperatører og fraråding av internasjonale reiser fra Utenriksdepartementet er det vanskelig å spå hvordan situasjonen er til neste år, men Nøstbakken oppfordrer studentene til å søke som normalt:

– Det er alt for tidlig å si noe om hvordan covid-19 eventuelt vil påvirke utveksling neste vår. Vi håper det vil gå som normalt og oppfordrer også studentar til å søke som normalt.

Les også: Nå får studentene tilbud om ekstra lån og stipend – her er kriteriene for ordningen

Åpner for mer fleksibelt utvekslingstilbud

Torsdag 14. mai åpnet muligheten for å søke utvekslingsopphold våren 2021 for bachelorstudenter. Med anspente situasjoner på globalt plan er det forståelig om studenter blir usikre på å søke utveksling. På spørsmål om hun har råd til studentene som setter seg ned for å søke, sier Nøstbakken at NHH til enhver tid vil følge råd fra Helsedirektoratetr og Utenriksdepartementet. Tilbudet vil også være så fleksibelt som mulig i tilfelle situasjonen vedvarer over lengre tid.

– Vi vil ikke sende studenter ut på utveksling om det ikke er trygt. Dersom noen får tilbud om utveksling, men planene må endres på grunn av covid-19, vil vi gjøre alt vi kan for at de det gjelder uansett får et godt studietilbud. Avhengig av situasjonen jobber vi for et godt tilbud enten ved NHH eller utenlands.

NHH har også full forståelse for at noen elever kan oppleve situasjonen senere som for usikker til å velge å dra på utveksling, og vil holde mulighetene åpne dersom man senere skulle ombestemme seg.

– Det vil alltid være mulighet til å trekke seg senere, bekrefter Nøstbakken.

Høstens avlyste utveksling skal løses på best mulig måte, og de fleste studenter som allerede har fått avlyst utveksling til høsten vil bli tilbudt alternativ utveksling neste vår. Denne løsningen dekker ikke alle studenter, men selv de som ikke tilbys alternativ utveksling vil ha alternative muligheter.

– Unntaket er dem som skal inn i siste semester, men også de har gode alternativer gjennom Erasmus praksismobilitet.

Internasjonal praksis kan falle bort

Internasjonale internships og praksismuligheter er også påvirket av situasjonen med Covid-19, og flere studenter har allerede fått avlyst sine internships. Studenter påvirket av dette kan møte utfordringer i nær framtid: 

– Praksismobilitet internasjonalt er naturlig nok påvirket av situasjonen rundt covid-19. Studentene har blitt informert om å være forberedt på at planer om internships kan bli utsatt, og at de også må planlegge for muligheten for å gjennomføre studier ved NHH som normalt til høsten, sier Nøstbakken.

Om du har flere spørsmål som artikkelen ikke besvarer kan studieveilederne nås gjennom telefonnumre man finner på Canvas under International opportunities.

Husk søknadsfrist for utveksling 1. juni!

 

Har du lest disse sakene?

 

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram