Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Oppussingen av NHH kan forsinkes ett år

Handelshøyskolen holder seg foran BI, men faller tilbake på årets rangering. Foto: Statsbygg.
Handelshøyskolen holder seg foran BI, men faller tilbake på årets rangering. Foto: Statsbygg.
1. april 2020
Sist oppdatert: 2. april 2020

Smitteverntiltak for arbeiderne gjør at oppussingen går langsommere enn planlagt. – Vi må bare smøre oss med tålmodighet, sier rektor Thøgersen.

Oppdatering 2. april: K7 Bulletin understreker at denne saken er en aprilsnarr og således er fiktiv. Intervjuobjektene har gitt sitt samtykke til å bli omtalt med sitater.

Oppussingen av Høyblokken og NHH har pågått siden våren 2019 og skulle i utgangspunktet være ferdig våren 2021. Det er ikke lengre tilfellet, grunnet koronakrisen.

NHH-rektor Øystein Thøgersen forteller til K7 Bulletin at selv om arbeidet fremdeles pågår på høyskolen, fører smitteverntiltak på arbeidsplassen til at oppussingen går langt tregere enn forventet.

– Dette er ikke noe vi tar lett på, men vi må ta de forholdsreglene som er. Per nå betyr det at det bare kan være halvparten så mange arbeidere på hvert skift. Entreprenøren må også ta flere forholdsregler og hygienetiltak. Det gjør at alt tar lengre tid, sier NHH-rektoren, som først ble informert om situasjonen tirsdag kveld.

 

Thøgersen smiler tross utsettelse. Foto: Eivind Senneset, NHH

Det betyr at oppussingsprosjektet kan bli utsatt med et helt år. Rektoren presiserer at det fremdeles er knyttet stor usikkerhet til situasjonen, og derfor også til hvor lenge prosjektet utsettes.

Thøgersen har likevel en klar målsetning for resten av oppussingen og vil gjøre alt som står i sin makt for at prosjektet ikke blir ytterligere utsatt:

– Vi skal ha så mye «speed» på prosjektet som vi bare kan, fastslår han.

Les leserinnlegget til Thøgersen: I ukjent terreng

KS-leder synes Merino har fungert overraskende bra

Leder i Kjernestyret Marthe-Caroline Dahle har stor forståelse for at oppussingen av NHH nå strekker ut i tid.

– Helse og liv må selvsagt settes foran alt, sier Dahle.

 

Dahle liker Merino ganske godt. Foto: Kristian Sweeney, Foto NHHS.

Utsettelsen vil innebære en forsinket innflytting til nye NHHS-lokaler. Det faller derimot ikke Dahle tungt for brystet.

–  Jeg må være ærlig å si at jeg synes Merino har fungert overraskende bra. NHHS-gløden er minst like sterk her i denne gamle ullspinnefabrikken som den var før vi flyttet ned, mener Dahle.

Hun legger til at NHH-studentene som begynte i fjor høst allerede har god kjennskap til Merino, og hun mener de da vil kunne få problemer med å venne seg til en ny tilværelse med nyoppusset bygg.

Dahle trekker dessuten frem at Merinobakken er et positivt bidrag for studenthelsen:

– Jeg kan i hvert fall si at setemuskulaturen min har forbedret seg enormt siden jeg begynte å gå bakken jevnlig. Merinorumpen har til og med blitt et hyppig brukt begrep, sier Dahle.

Les også: Hard konkurranse om plassene i NHH-styret

Spekulerer i heldigitalt NHH innen 2030

Selv om koronapandemien har ført til at oppussingen av NHH-bygget tar lenger tid enn forventet, får ikke det Thøgersen til å se mindre lyst på fremtiden.

Rektoren forteller tvert imot at man må huske å se mulighetene som finnes. Han trekker frem digital undervisning som et eksempel.

– Jeg har innsett at vi har et enormt potensiale i å forbedre digital undervisning. Samtidig har vi fått tilbakemeldinger fra forelesere som synes at det har fungert særdeles godt med undervisning over nettet, sier Thøgersen.

– Vi i ledelsen har til og med spekulert i å gjøre NHH ett hundre prosent digital innen 2030. For tiden er det kun et tankeeksperiment. Samtidig kommer man seg ikke videre uten å sette hårete mål, sier rektoren.

Har du lest disse sakene?

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram